Prijavi se
Mikroplastika u vodi za piće i kako je ukloniti - Tehnosam home - prečišćavanje vode

Mikroplastika u vodi za piće i kako je ukloniti

Autor: mix024; Kategorija: RO uređaji

27.10.2022.

Mikroplastika i plastični otpad ne zagađuju samo svetske okeane i mora. Milijarde ljudi i morskih životinja svakodnevno unose ove nevidljive sitne plastične čestice u svoj organizam.

Definicija mikroplastike

Definicija mikroplastike je da mikroplastika uključuje svaki komad plastike manji od 5 milimetara, kao što su vlakna garderobe, plastične granule i komadi slomljene plastike.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da su mora, reke i jezera, zemlja i vazduh zagađeni ovim sitnim česticama. Čak je dokazano da mikroplastike ima i u vodama iz gradskih vodovoda.

Mikroplastika je svuda oko nas

Jedno je sigurno - čestice mikroplastike su svuda. U hrani, u vodi, u kozmetici, a mogu biti i u vazduhu. Izlaganje ovim česticama se ne može izbeći, ali se može smanjiti korišćenjem ekološke ambalaže i dodatnim prečišćavanjem vode.

Činjenica je da se većina mikroplastike uklanja iz vode za piće u procesima filtracije i drugim načinima filtriranja vode kao što su ultrafiltracija ili revers osmoza .

Uklanjanje mikroplastike iz vode za piće

Ugljeni blok filteri se mogu koristiti za uklanjanje velike količine mikroplastike iz vaše vode. Neki mogu da uklone i do 100% čestica mikroplastike iz vode za piće.

Kućni sistemi revers osmoze ili ultrafiltracije će u potpunosti ukloniti mikroplastiku iz vode.

Širok opseg uređaja na principu revers osmoze kojima možete u potpunosti ukloniti mikroplastiku iz vaše vode možete videti na našoj web stranici www.tehnosam.rs i na našoj WEB prodavnici www.tehnosam-home.rs

Još detalja vezanih za mikroplastiku možete naći i na blogu  Water Purification Blog.


Izvor:Tehnosam d.o.o.

Loading