Prijavi se
Mikroplastika u vodi za piće i kako je ukloniti - Tehnosam home - prečišćavanje vode

Mikroplastika u vodi za piće i kako je ukloniti

Autor: mix024; Kategorija: RO uređaji

29.05.2023.

Mikroplastika i plastični otpad ne zagađuju samo svetske okeane i mora. Milijarde ljudi i morskih životinja svakodnevno unose ove nevidljive sitne plastične čestice u svoj organizam.


Mikroplastika u vodi za piće

Definicija mikroplastike je da mikroplastika uključuje svaki komad plastike manji od 5 milimetara, kao što su vlakna garderobe, plastične granule i komadi slomljene plastike.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da su mora, reke i jezera, zemlja i vazduh zagađeni ovim sitnim česticama. Čak je dokazano da mikroplastike ima i u vodama iz gradskih vodovoda.

Mikroplastika je svuda oko nas

Jedno je sigurno - čestice mikroplastike su svuda. U hrani, u vodi, u kozmetici, a mogu biti i u vazduhu. Izlaganje ovim česticama se ne može izbeći, ali se može smanjiti korišćenjem ekološke ambalaže i dodatnim prečišćavanjem vode.

Činjenica je da se većina mikroplastike uklanja iz vode za piće u procesima filtracije i drugim načinima filtriranja vode kao što su ultrafiltracija ili revers osmoza.

Uklanjanje mikroplastike iz vode za piće

Ugljeni blok filteri se mogu koristiti za uklanjanje velike količine mikroplastike iz vaše vode. Neki mogu da uklone i do 100% čestica mikroplastike iz vode za piće.

Kućni sistemi revers osmoze ili ultrafiltracije će u potpunosti ukloniti mikroplastiku iz vode.

Širok opseg uređaja na principu revers osmoze kojima možete u potpunosti ukloniti mikroplastiku iz vaše vode možete videti na našoj web stranici www.tehnosam.rs i na našoj WEB prodavnici www.tehnosam-home.rs

Još detalja vezanih za mikroplastiku možete naći i na blogu Water Purification Blog.


Izvor:Tehnosam d.o.o.

Loading